Enrere

Sobre Agenda Oberta

AgendaOberta, el directori d’esdeveniments culturals dels Països Catalans finançat pels Ajuts puntCAT de la Fundació puntCAT, afegeix cada dia de forma automatitzada més de 200 activitats de tot tipus que tenen lloc a tots els punts del territori. I és que el projecte té més de 100 fonts d’on obté informació, bàsicament de webs insititucionals d’Ajuntaments i altres agendes culturals.

AgendaOberta pretén que la comunitat catalanoparlant pugui veure en una mateixa plataforma els esdeveniments amb la informació bàsica ordenada que fins ara es trobaven dispersos a la xarxa. A més, AgendaOberta afegeix una capa social que fa que l’usuari pugui marcar les activitats que considera més interessants i que aquesta informació pugui ser visualitzada pels contactes de Facebook i Twitter.

A data d’avui AgendaOberta compta amb informació d’agendes amb un important volum d’informació com la cultural de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona o l’Ajuntament de Badalona. Ajuntaments com el de Sabadell han fet un esforç per estandaritzar la informació de la seva agenda de manera que es pugui reaprofitar pel projecte i estarà disponible a la plataforma en els propers dies. Qualsevol institució que trobi a faltar activitats del seu àmbit, només cal que adapti els formats de sortida de les dades, optimitzant-ne la reutilització, i que es posi en contacte amb els desenvolupadors.

Entre les característiques del projecte AgendaOberta també destaca per oferir una API que pot ser utilitzada per nous projectes de la comunitat aprofitant les dades recapitulades. A més ofereix el codi obert del projecte per tal que la comunitat pugui crear productes similars (agendes específiques temàtiques per exemple) aprofitant el desenvolupament realitzat. A nivell de desenvolupament també destaca els esforços realitzats per la creació d’un algoritme d’anàlisi semàntic que permet etiquetar per categoria els diversos esdeveniments que no la porten incorporada amb un alt índex de fiabilitat.

Per a més informació, contacteu al correu info@oberta.cat

Per saber-ne més: