Enrere

IV Festa de la Cabra d'Or a Moià

Divendres, 9 d'agost | 19:00 - Dissabte, 10 d'agost

Plaça Major, Moià

2

Durant els dies 9 i 10 d’agost el poble viurà la quarta edició de La Cabra d’Or, una iniciativa popular que va recuperar, ara fa quatre anys, una de les rondalles més apreciades del poble.

Articulada seguint la pròpia llegenda, la festa transcorre durant dos dies en què tot el poble reviu i participa de les vicissituds de Bernat, l’heroi, per aconseguir trobar la cabra i alliberar la donzella ―i tot el poble― del domini tirànic del senyor de Planella. Nascuda en ple context de crisi, es tracta d’una festa participativa i popular que en la seva quarta edició segueix oferint una proposta cultural de qualitat, organitzada de manera desinteressada per la gent del poble.

Els actes començaran la tarda de divendres quan una escenificació teatral de la llegenda en donarà el tret de sortida. Al llarg d’ambdós dies teatre, música, danses, gastronomia i disbauxa faran del poble una gran festa. Pensada per a tots els públics, la celebració ofereix un munt d’activitats per a grans i petits.

La primera nit: caminada popular, joc de nit per trobar la cabra i celebració. L’endemà, la cabra serà conduïda pels portadors i les portadores al poble, on tothom festejarà la seva arribada. A la tarda una cercavila esbojarrada posarà tot el poble en dansa per escenificar els moment més intensos de la llegenda, que conclouran amb un gran sopar medieval a la plaça major. Un sopar en el qual no s’aturarà la festa i en què es degustaran, a preu popular, les especialitats dels restauradors del poble que han contribuït amb la iniciativa.

Us hi esperem![El preu dels tiquets per al sopar és de 12€ pels adults i 8€ per al menú infantil, l’aforament és limitat i la seva venta és anticipada ―es podran adquirir a la Sabateria Calceus fins el 5 d’agost. Hi ha alternativa vegetariana.]


Font: Agenda Oberta - Usuaris - nes.argkjakfjxng - Més informació al web

Veure altres activitats a Moià

És aquesta informació errònia o inacurada?

Ho han marcat com a favorit...