Cicle "Cultura i Alimentació"La Pedrera (Barcelona) i Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) 5 de març i 22, 28 i 29 d'abril
Dilluns, 5 de març - Diumenge, 29 d'abril
La Pedrera,Pg. de Gràcia, 92,Barcelona

En aquesta segona edició el cicle presenta activitats entorn de l'alimentació que posen en relleu la relació entre la cuina i diferents manifestacions artístiques. A La Pedrera · Dilluns 5 de març, 19 h Viatge gastro-musical a l'Europa del Barroc El xef de la Fundació Alícia Jaume Biarnés, i el musicòleg Xavier Chavarria, faran un recorregut per l'Europa del Barroc a través d'un viatge amb quatre parades: de la sofisticada i artificiosa cort de Versalles, passant per l'austera Alemanya luterana i la jovial Itàlia barroca, fins a la Barcelona de l'Arxiduc Carles d'Àustria. Les explicacions s'aniran combinant amb l'elaboració de plats en directe i la interpretació de peces musicals il·lustratives de cada àmbit
Finalitzant amb una xocolata desfeta segons una recepta de l'època. Música en directe: Dani Espasa (clavicèmbal), Farran Sylvan James (violí) i Oriol Aymat (violoncel) A Món Sant Benet · Diumenge 22 d'abril, 12 h Cuina lírica: Repertoris i receptaris clàssics El xef de la Fundació Alícia Jaume Biarnés, i del musicòleg Xavier Chavarria, en aquesta ocasió establiran un diàleg entre disciplines que mostrarà que els cuiners amb inquietuds sempre s'han inspirat en l'art
Es farà un repàs dels moments àlgids de la cuina clàssica i dels repertoris més populars de la lírica
Demostracions de cuina en viu centrada en receptes "operístiques" que seran contextualitzades musicalment repassant també el moment històric i l'entorn social
I com no pot ser d'una altra manera en una activitat adreçada directament als sentits, es podran degustar tant les creacions culinàries com gaudir de la música en l'entorn únic de Món Sant Benet
Música en directe: Beatriz Jiménez Marconi (soprano), Albert Deprius (tenor) i Josep Buforn (piano) · Dissabte 28 i diumenge 29 d'abril Alimenta els sentits! Un viatge poètic pel pa, l'oli i el vi Tastos i lectures per endinsar-se a través de tots els sentits en la descoberta de la tríada mediterrània
El pa, l'oli i el vi esdevindran protagonistes d'un recorregut sensorial únic guiat amb la col·laboració de l'actor Pep Planas. La sessió permetrà degustar part de la nostra història i cultura amb l'evocació estètica que proporciona la lectura de diferents poemes acompanyada de l'estimulació del paisatge sensorial (imatges, olors, tactes, sons i sobretot gustos) que conformen aquests tres aliments
Inclou recursos accessibles també per a persones cegues i/o amb baixa visió.
Entrades
Preu: 5 €
Font: Agenda Cultural GenCat XML Barcelonès - Més informació al web
Més activitats de
Gastronomia
Veure altres activitats a
Barcelona