Enrere

'Barcelona Districte Cultural': Projecció "Petit CineClub: Les aventures del petit talp"

Divendres, 15 de març

Barcelona - Centre Cívic Cotxeres Borrell, C Viladomat 2, Barcelona


Un petit talp negre, amb la boca i el nas vermells i amb només tres péls al cap
Un petit talp que sempre somriu, que sempre veu el got mig ple i el sol brillant..
I si plou? Cap problema, perqué el petit talp en un moment es fa un paraigua amb la fulla que ha trobat al jardí o converteix un paraigua en un vaixell pirata amb el qual pot travessar mars d'imaginació desbordant que ens banyen amb onades de bons sentiments.

El petit talp és el personatge més famós de l'animador txec Zdenék Miler (que va nixer el 1921 i va morir el 2011), una criatura que a mitjan década dels anys cinquanta del segle passat va triomfar amb les seves aventures cinematogréfiques i que, fins i tot, va conquerir el palmarés del Festival de Venécia: va guanyar el Lleó de Plata a l'edició del 1956.

Es van arribar a enregistrar prop de mig centenar d'aventures del petit talp i en aquesta cinta d'animació que ara us presentem en recollim només algunes: les que aquest petit i divertit ésser viu va viure durant un carnestoltes o un Nadal, amb un paraigua que vola entre ocells i neda amb granotes, en un jardí o amb una piruleta
Algunes de les històries que va inventar Miller van arribar a convertir-se en llibres il·lustrats, alguns dels quals han estat publicats aquí per Editorial Ekaré.

Zdenék Miler va ser una figura molt important a la República Txeca (va ser guardonat el 2006 amb la Medalla al Mérit Nacional) i a la seva mort es va crear una fundació que promou nous métodes d'ensenyament per als infants.

Centre Cívic Cotxeres Borrell
Telèfon: 933248350

Horari:
Divendres
a les 18:00h
Entrada Gratuïta.
Cal inscripció prèvia
Places limitades

Font: Barcelona cinema - Més informació al web

Més activitats de Cinema i video
Veure altres activitats a Barcelona

És aquesta informació errònia o inacurada?