Enrere

Noa: 33è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà

Divendres, 23 d'octubre | 21:00

Auditori Nacional d'Andorra (Ordino)

Noa tancarà el Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà 2015 amb un concert en el qual presentarà el seu últim disc, Love Medicine, el primer àlbum d’estudi de l’artista des del 2009. Després de diversos anys actuant sense parar i involucrant-se en multitud de projectes, l’artista israeliana ha tornat als estudis per donar forma al seu nou projecte, que presentarà a l’Auditori Nacional d’Andorra per primera vegada.

Segons explica la cantant, «el títol del disc va sorgir fa uns anys, com a conseqüència de les meditacions sobre les qualitats curatives de la música i la seva capacitat d’evocar contemplació, compassió, acceptació i infinita emoció». Es tracta d’un àlbum amb els millors arranjaments de la seva carrera, format per dotze cançons i amb col·laboracions d’altres artistes, com el cantant, guitarrista i compositor brasiler Gilberto Gil, el guanyador d’una vintena de Grammys Pat Metheny, o el cantautor espanyol Joaquín Sabina.

Nascuda a Tel Aviv l’any 1969, Achinoam Nini, més coneguda com a Noa, és l’artista israeliana més destacada internacionalment pels seus concerts i les seves gravacions discogràfiques. Noa va estudiar música a la Rimon School, on va conèixer el seu company i col·laborador Gil Dor. Junts han escrit i realitzat nombrosos àlbums de gran èxit a Israel i a escala internacional, com Noa, Calling, Blue Touches Blue, Now o Genes & Jeans.

Les influències musicals de Noa són cantautors dels anys seixanta com Paul Simon, Joni Mitchell o Leonard Cohen. Aquestes sensibilitats musicals i líriques, combinades amb les seves arrels iemenites i amb els antecedents jazzístics, clàssics i rockers de Gil Dor, han fet que els seus sons units siguin únics.

Des que van començar a treballar plegats l’any 1990, Dor i Noa han ofert centenars de concerts per tot el món amb un gran èxit de crítica. Entre els escenaris on han actuat hi ha el Carnegie Hall i l’Avery Fisher Hall de Nova York, l’Olympia de París, el Zellerbach Auditorium de Berkeley, el Ravinia Festival de Chicago, el Festival de Jazz de Montreux, el Paléo Music de Suïssa, el WOMAD a Espanya, el North Sea Jazz Festival a Holanda i el Water Festival d’Estocolm. La parella també ha actuat en moltes ocasions amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel, amb qui van oferir un concert per a 20.000 persones l’any 1998 al Phildelphias’ Core States Arena juntament amb la Filharmònica de Philadelphia i sota la direcció de Zubin Mehta. Noa també ha fet gires amb Sting, ha interpretat el tema Child of man amb Stevie Wonder i ha compartit escenari i micròfon amb una multitud de grans artistes.

Font: Agenda Oberta - Usuaris - Andraiax - Més informació al web

Més activitats de Música
Veure altres activitats a Ordino

És aquesta informació errònia o inacurada?